Εκδηλώσεις-Δράσεις

Ανοιχτό Κάλεσμα στις 6 Νοεμβρίου στις 20:00 για τη διοργάνωση κοινής δράσης στη Θεσσαλονίκη τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων (20η Νοέμβρη)

αφίσα Ανοιχτ Καλ για συνέλευση για ημέρα τρανς μνήμης
Η 20η Νοέμβρη για εμάς είναι υπενθύμιση. Υπενθύμιση για το ότι συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό η εξευτελιστική συμπεριφορά, οι διακρίσεις, οι επιθέσεις και τα εγκλήματα μίσους σε βάρος των τρανς ανθρώπων. Η 20η Νοέμβρη μάς θυμίζει τους δικούς μας ανθρώπους που χάσαμε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Η φετινή Ημέρα Μνήμης για τα Τρανς Θύματα στις 20 Νοέμβρη έρχεται κάτω από τη βαριά σκιά της φρικτής δολοφονίας του Ζακ/της Zackie Oh. Μιας drag/queer performer, ενεργού μέλους του λοατκια+ κινήματος, αλλά και ενός ανοιχτά οροθετικού στον hiv ακτιβιστή.
Επιλέγουμε να εκφράσουμε στο δρόμο διεκδικητικά και μαχητικά τη θλίψη και την οργή μας για τις τρανς αδερφές, τ@ τρανς αδελφ@ και τους τρανς αδερφούς μας, καθώς και το θρήνο μας για το Ζακ.
Για έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και διακρίσεις. Χωρίς το φόβο, την απειλή, τους καθημερινούς εξευτελισμούς που βιώνουν τα τρανς άτομα. Χωρίς δολοφονίες ανθρώπων για το μόνο λόγο ότι “δεν ταιριάζουν” στα στερεοτυπικά ετεροκανονικά cis πρότυπα.
Η μάχη αυτή, για τα νομικά δικαιώματα και την πραγματική ισοτιμία των τρανς ανθρώπων, είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Απαιτεί την ενεργή εμπλοκή πολλών ανθρώπων και οργανωμένων δυνάμεων και συλλογικοτήτων.
Με αυτό το πνεύμα καλούμε άτομα, πολιτιστικές ομάδες, συνελεύσεις, φοιτητικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε δράσεις τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων, πάντα σε σύνδεση με το αντιρατσιστικό, φεμινιστικό, οικολογικό, αντιφασιστικό, εργατικό, φοιτητικό, αντικυβερνητικό και αντισυστημικό κίνημα της πόλης. event στο facebook: https://www.facebook.com/events/174965540108958/
Τρίτη 6 Νοεμβρίου, 20:00
Στέκι Μεταναστ(ρι)ών
οδός Ερμού 23, γωνία με Βενιζέλου
1ος όροφος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *