uncategorized

Ένα ευχαριστώ για το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride- Ραντεβού στο δρόμο για το 3ο :)

Πέρυσι πιστέψαμε και πιστέψατε κι εσείς μαζί μας ότι ένα Pride από τα κάτω και με τις/τ@/τους κάτω μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και έγινε.
Γι’ αυτό, είπαμε να το επαναλάβουμε!

Για άλλη μια χρονιά στηριχθήκαμε στις δυνάμεις όσων συμμετείχαν στις εβδομαδιαίες τακτικές συνελεύσεις και στις δυνάμεις των ανθρώπων του κινήματος, χωρίς χορηγούς, χρηματοδοτικά πακέτα και σπόνσορες επικοινωνίας.
Τα εργαστήρια και η κεντρική μας εκδήλωση συγκέντρωσαν αρκετές δεκάδες κόσμου, εκατοντάδες στήριξαν την Πολύχρωμη Πορεία μας στο κέντρο της πόλης, ενώ περισσότερα από χίλια άτομα στήριξαν το πάρτι μας στον χώρο των Πανεπιστημίων.

Αισθανόμαστε, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε:
• Το Micropolis social space for freedom, που φιλοξένησε το φεμινιστικό μας εργαστήριο με θέμα: “Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας – Αντιστάσεις απέναντι σε σεξιστές, αφεντικά και κυβερνήσεις για την αυτοδιάθεση του σώματος”.
• Τα μέλη της ομάδας Lgbtqi+ Refugees in Greece, που ήρθαν από την Αθήνα για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο “Λοατκια+ Πρόσφυγες: Ζώντας Σε Έναν Κόσμο Πολλαπλών Καταπιέσεων” και για τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας.
• Το Patras Pride και την Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους στην κεντρική μας εκδήλωση “Χτυπούν έναν – Απαντάμε όλες! Ενάντια στη ρητορική μίσους των εθνικιστών, σεξιστών και ρατσιστών”.
• Τα μέλη της Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία και της φυσιολατρικής ομάδας Gymnosophy που πρόσφεραν το body painting ζωγραφίζοντας τα σώματά μας για την Πολύχρωμη Πορεία.
• Τα παιδιά από το room39 # refugee & homeless support για τη vegan κουζίνα που μας ετοίμασαν το Σάββατο στη Σχολή Θετικών Επιστημών.
• Τις Drag Queens MohDonnaUltraViolence, ΚωλοπηΛάλα, Tso150 και Sailor Queer που για πρώτη φορά παρουσίασαν drag show μπροστά σε τόσο κόσμο στον χώρο των πανεπιστημίων διασκεδάζοντας και συγκινώντας μας.
• Ευχαριστούμε όλες τις συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, που ήταν στα περίπτερα και μας βοήθησαν στις τεχνικές εργασίες που απαιτήθηκαν: στις αφισοκολλήσεις, στη διαδικτυακή επικοινώνηση του Radical Pride, στο στήσιμο και ξεστήσιμο του Φεστιβάλ, στις μεταφορές των υλικών, στην καθαριότητα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
• Τον Αντώνη για την ηχητική κάλυψη του πάρτι μας, τον Βαγγέλη για τις μεταφορές, τον Δημήτρη και τον Παναγιώτη από την @Εθελοντική Ομάδα Εργασίας που μας έστησαν τα περίπτερα, τον Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο και την ΣΕ ΒΙΟΜΕ για τις καρέκλες που μας παραχώρησαν και μας διευκόλυναν σημαντικά στον χώρο των περιπτέρων το Σάββατο, τον PJ Mugiwara για τη μουσική επένδυση ενός μέρους του πάρτι μας.
• Αισθανόμαστε χαρούμενες που ο αντιφασιστικός κόσμος της πόλης, παρά το γεγονός ότι δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα ιδεολογικά και πολιτικά, ανταποκρίθηκε άμεσα και μας βοήθησε σημαντικά στο κομμάτι της περιφρούρησης τόσο των εκδηλώσεων όσο και της πορείας και του πάρτι μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εποχές έξαρσης του εθνικιστικού μίσους και επανεμφάνισης των φασιστών στον δρόμο, να υπάρχει ένα μέτωπο ανθρώπων του κινήματος, της αριστεράς και της αυτονομίας/αναρχίας που θα μπορεί να σταθεί απέναντί τους.
Αισθανόμαστε, όμως, κυρίως την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλες, όλ@ και όλους εσάς που συμμετείχατε στην πορεία ενώνοντας τις φωνές σας με τις δικές μας. Στηρίξατε τόσο την κεντρική επιλογή μας ως προς το “Θεσσαλονίκη, πόλη αντιφασιστική” σε αντιδιαστολή με το εθνικιστικό “Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική” όσο και την επιλογή μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστίνη.

Από τη στήριξη αυτή παίρνουμε κουράγιο και θάρρος στην προσπάθειά μας να “σπάσουμε” την ομοφοβία, την τρανσφοβία και τον ρατσισμό στην πόλη.
Ξέρουμε πως είναι ένας δρόμος δύσκολος, που αξίζει όμως να τον περπατήσουμε όλες/όλ@ και όλοι μαζί.

Σας θέλουμε μαζί μας στην πορεία προς το 3ο Αυτό-οργανωμένο RADical Thessaloniki Pride.

Θεσσαλονίκη πόλη αντιφασιστική
ΛΟΑΤΚΙΑ+ και μετανάστριες είμαστε μαζί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *