Ανακοινώσεις

Λευτεριά στην Ηριάνα!

Αν “κανονικότητα” είναι να καταδικάζεται ένας αθώος άνθρωπος,

χάρισμά σας αυτή η “κανονικότητα”

“Παίζουν σκάκι στις πλάτες μας, χωρίς να έχουν αντίπαλο,

“όλα τα πιόνια ευθεία. Μια ή άλλη εμείς παίρνουμε το παιχνίδι”

Δήλωση Ηριάννας (9/6/2017)

Σε μια υπόθεση με στοιχεία που θα ζήλευε κι ο Κάφκα, ένας άνθρωπος καταδικάζεται σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό και χωρίς τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή της.

Το μόνο της “αδίκημα” ήταν ότι το κράτος την είχε ήδη κατατάξει στη “λάθος” πλευρά. Τι κι αν το δείγμα DNA στο οποίο στηρίχθηκε το δικαστήριο ήταν επισφαλές; Τι κι αν οι αποδείξεις ενοχής της ήταν ανύπαρκτες; Η ιδεολογία, η αγάπη, οι συντροφικές σχέσεις φαίνεται πως είναι αρκούντως επιβαρυντικά στοιχεία για ένα ταξικά μεροληπτικό κράτος. 

Γίνεται συχνή αναφορά στο ότι η Ηριάννα είναι υποψήφια διδάκτορας. Θα μπορούσε και να μην ήταν. Αυτό σε τι θα μείωνε την αδικία, την εκδικητικότητα και την αναλγησία που επέδειξε το κράτος στο πρόσωπό της; 

Ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλες/οι, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ και ασέξουαλ, ξέροντας πολύ καλά τι θα πει αδικία, καταπίεση και καταστολή, στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα της όχι επειδή “θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση της”.

Στεκόμαστε δίπλα της επειδή κανείς και καμιά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση της.

Στεκόμαστε δίπλα στην Ηριάννα -και απέναντι σε αυτούς που “παίζοντας σκάκι στις πλάτες μας” την καταδίκασαν- και δηλώνουμε ότι αυτή τη φορά θα πάρουμε εμείς το παιχνίδι.

Η παρτίδα θα είναι δικιά μας.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στις 14/7 στην πλατεία Συντάγματος και καλούμε όσες και όσους είναι στην Αθήνα στις 17/7 να βρίσκονται στις 9πμ στην αίθουσα του Εφετείου, όπου εκδικάζεται το αίτημα αναστολής της.   

Λευτεριά στην Ηριάννα – τίποτα λιγότερο απ’ αυτό.

RADical Pride / 1ο αυτο-οργανωμένο Thessaloniki Pride

19959429_755669751278600_1105460494661299039_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *