Εκδηλώσεις-Δράσεις

Γιατί η καθημερινότητα ”τσαλακώνει τα τρανς άτομα”?

dvsd  Σήμερα, την εποχή της κρίσης και της συντηρητικοποίησης μεγάλου μέρους της κοινωνίας, και ενώ φαινομενικά το κράτος αναγνωρίζει δικαιώματα στα λοατκια+ άτομα (όπως για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή ο αντιρατσιστικός νόμος που περιλαμβάνει το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου), το κοινωνικό στίγμα για τα τρανς άτομα παραμένει.
Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από το κράτος είναι ζήτημα επιβίωσης για τα άτομα αυτά, χωρίς ιατρικούς όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου ότι η κοινωνική πραγματικότητα απωθεί κάθε τι το διαφορετικό, η έκφραση της ταυτότητας φύλου τους αποτελεί για αυτά τα άτομα αιτία καθημερινής αντιπαράθεσης. Από το οικογενειακό, το σχολικό περιβάλλον, τον εργασιακό, τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης τα τρανς άτομα δέχονται καθημερινά αποκλεισμό και απομόνωση, που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε απειλές ή/και βία (ψυχολογική και σωματική).

Τα ζητήματα αυτά θα συζητήσουμε στο στέκι ΤΑΚΙΜ την Παρασκευή 10 Μαρτίου κατά τις 8 το βράδυ στην ομιλία-συζήτηση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride στα πλαίσια ενός διημέρου εκδηλώσεων.
Θα προηγηθεί την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα προβολή της ταινίας Boys Don’t Cry.

Ημέρα: Παρασκευή 10 Μαρτίου
Ώρα έναρξης προβολής της ταινίας: 18:00
Ώρα έναρξης ομιλίας-συζήτησης: αμέσως μετά το τέλος της ταινίας, δηλαδή περίπου στις 20:00
Ομιλήτριες/ές: Θωμάς Διάφας και Ραζιήλ Σοέλ
Τοποθεσία: στέκι ΤΑΚΙΜ (4ος όροφος), Κατούνη 25 στα Άνω Λαδάδικα (πλατεία Εμπορίου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *